Biztonságos, nagyhatékonyságú sterilizálás ózonnal.
Fertőzés mentesítés

Formaldehid lebontása ózonnal

 

A formaldehid szerves vegyület, szobahőmérsékletlen gáz halmazállapotú, színtelen, szúrós szagú anyag.

Az Egészségügyi Világszervezet Nemzetközi Rákkutatási Hivatala 2004-ben emberi rákkeltő hatású anyaggá minősítette.
 
A formaldehid mindenhol előfordul a környezetben. Természetes úton létrejön növényi és állati szervezetek anyagcseretermékeként, sőt az emberi szervezetben is megtalálható ilyen formában, de számos természetidegen anyagból is képződhet köztes termékként. Számtalan emberi tevékenység során is keletkezik: iparilag gyártják, a dohányfüst, az autómotorok égéstermékei is tartalmazzák.
Környezetünkben elsősorban belső terekben lehet jelentős a mennyisége, különösen új bútorok beszerzése, vagy lakásfelújítás, ill. házépítés után. A fából készült bútorok, padlók, ajtók, ablakkeretek (farost- és rétegelt lemezek formaldehid alapú műgyanta ragasztóanyagai), továbbá a padló, a mennyezet és a falak szigetelőanyagai (hang- és hőszigetelő habok), padlószőnyegek tartalmazhatnak formaldehidet.

A formaldehid jelenléte rövid távon is okozhat kellemetlen tüneteket, például allergiát, nem beszélve hosszabb távú káros hatásairól. Használatát szerencsére egyre erőteljesebben szabályozzák, míg azonban jelen van egyes termékekben, fontos a fokozott óvatosság.

Mi nagy dózisú ózonnal teljesen lebontjuk a lakásában felgyülemlett formaldehidet és ezt méréssel is igazoljuk.