Biztonságos, nagyhatékonyságú sterilizálás ózonnal, és Bactakleen-nel.
Az ózon mechanizmusa

Az Ózon VESZÉLYEI !!!

A háztartásokban tisztítási, légfertőtlenítési, egészség-megőrzési szándékkal alkalmazott , ózongázt kibocsátó készülékek a nem megfelelő használat, vagy emberi figyelmetlenség következtében ártalmasak lehetnek az egészségre.

Az ózon gáznak a szervezetre gyakorolt hatása veszélyes lehet mind emberek, mind háziállatok számára, ha sokáig és komolyabb koncentrátumban kerülnek a szervezetbe, vagy akár a bőrön át jutnak be.

Kevesen képesek megérezni a már veszélyes koncentrációban előforduló  ózon illatát. Ha 24 órán át lélegzünk be olyan levegőt, melyben az ózon koncentrációja meghaladja a 0,05 ppm-et – tehát a millió egységben 0,05 egység ózon sűrűséget – az alábbi tüneteket tapasztalhatjuk:
• Tüdő irritáció, vagy fertőzés
• Légzési nehézségek, köhögés, zihálás
• Maradandó tüdőkárosodás
• Asztma kiújulása
• Nagyobb esély tüdőbetegségek kialakulására
• Csökkent légzéskapacitás

Sokan használnak kis teljesítményű ózont termelő  készülékeket, azért hogy megszabaduljanak a penésztől otthonukban. Amellett, hogy ez nagyon veszélyes, elég nehéz megfelelő koncentrátumban, megfelelő ideig ózonnal elárasztani a házat. Ha véletlenül mégis sikerülne az összes penész spórát elpusztítani, szinte biztosra vehetjük, hogy káros ózon koncentrációval sikerült ezt elérnünk. Az emberre nem káros ózonmennyiség a 0,1ppm határ alatt van. Ennél nagyobb koncentrátumban a mérgező hatás egyenesen arányos .

Az ózon alapú légtisztítókat használata  otthonukban, sokszor ugyanolyan veszélyeket rejt,mint a penész mentesítésre használt barkács eljárások. Az ózon bizonyos esetekben megfelelő segítség, de ne tévesszük szem elől, hogy erős oxidáns, így a házban található eszközök hamarabb oxidálódhatnak az ózon miatt.

Sok légtisztító készülék van a piacon, és a legtöbbjük nem bocsát ki veszélyes mennyiségű ózont, de néhány körülmény megnövelheti a kockázatot. Egy vizsgálat során egy nagy termekbe kifejlesztett légtisztítót helyeztek el egy kisebb szobában és a legmagasabb fokozaton alkalmazták. Az ózonkoncentráció nagyon gyorsan a megengedett határ tízszeresére nőtt. Az is fontos tényező, hogy a helyiségek ajtóit milyen gyakran nyitják és zárják, és milyen rendszeresen szellőztetnek az otthonban.

Az ózont kibocsátó légtisztítók esetében általános szabályként kijelenthetjük, hogy a legegészségesebb, ha a szagok forrását távolítjuk el, és csak alacsony fokozaton használjuk az eszközt, a termékleírásban ajánlott méretű helységben.

De egy nagy fertőtlenítés szükséges a légtisztítók folyamatos használata mellett is.

Csak gyakorlott szakemberre bízzuk a penész eltávolítását, ózonos fertőtlenítését.

Az Ózonszaki által alkalmazott négydózisú ózon technológia megszünteti a szagok forrását, elpusztítja penész gombákat, kórokozókat ezzel higiénikussá varázsolja a környezetet, a levegő tiszta és friss lesz. Ez az eljárás teljesen veszélytelen, mert mi betartjuk a szükséges protokollt.

Kérjen egy jó ajánlatot!

Írja meg, mikor, hol, mit, mekkora területen kellene fertőtleníteni.

Szinte azonnal válaszolunk, és megbeszéljük a részleteket.

 

Vigyázzon, hogy helyes email címet ad meg. A leggyakrabban használt email címét adja meg.
Kérjük adja meg melyik városban, illetve kerületben szeretne munkát megrendelni.