Biztonságos, nagyhatékonyságú sterilizálás ózonnal, és Bactakleen-nel.

Gyakran feltett kérdések, és válaszok.

Egy 100% vegyszermentes és biztonságos antibakteriális, vírus és gombaölő, légtisztító és szagtalanító eljárás. A technológia az ózon aktív oxigénjének erős oxidációs hatásán alapszik. Alkalmazása során egy nagy teljesítményű mobil ózonágyú ellenőrzött körülmények között a levegőben lévő oxigénből ózont állít elő és egyenletesen elteríti a helységben, majd ez folyamatosan visszaalakul tiszta oxigénné. A kezelés után körülbelül fél órával a helyiségben az ózon koncentráció nem haladja meg a mindennapi értéket, amit méréssel igazolunk. A nagydózisú ózon fertőtlenítő eljárás teljesen környezetbarát, bio fertőtlenítő eljárás, megfelelő alternatívája minden vegyszeres és klóros vegyületet használó technológiának. Teljesen biztonságos: Az ózonra vonatkozó előírásokat betartva alkalmazása teljesen veszélytelen. Az eljárás során nem maradnak vissza káros vegyszermaradványok Maximális hatékonyság: A penész, gombaspórák ellen, kellemetlen szagok megszüntetésére, tűzkár utáni szagtalanításra, füstmentesítésre, árvizek csőtörések beázások utáni fertőtlenítésre, és megfelel az egészségügyi és közintézményekben támasztott higiéniai követelményeknek.
Igen, mérgező,ezért nem szabad állatnak embernek, növénynek a kezelés alatt a helyiségben tartózkodni. De fél órán belül lebomlik, tiszta oxigénre. Ezért: A ózont az European Food Safety Authority Comission által 2003. Május 16-án kibocsátott 2003/40/EC direktíva az emberi fogyasztásra szánt élelmiszerekkel használhatónak minősíti, és rá vonatkozóan alkalmazhatóvá teszi a bizottság korábban elfogadott, az élelmiszer láncra és állati egészség megőrzésre vonatkozó feltételeit.
A szó a görög szagos szóból származik. Az ózont a német “Van Marum” fedezte fel 1785-ben, több, mint 200 éve. Fertőtlenítő hatását a francia “De Meritenus” fedezte fel 1886-ban. Az ózon egy három atomos oxigén atom. Vegyjele: O3. Az ózon kifejezetten könnyen termelődik a természetben, leggyakrabban a villámlás következtében fordul elő. Az ózon az oxidációs törvény szerint működik. Amikor az ózonmolekula egy oxidálható anyaggal találkozik, az extra oxigénatom és az anyag között kémiai kötés jön létre és egy tiszta stabil oxigénmolekula szabadul fel. Az ózon szervetlen és szerves anyagokkal pl. mikroorganizmusokkal, baktériumokkal, gombákkal, vírusokkal is oxidálódhat.
Nem. Az ózon felezési ideje szobahőmérsékletlen kb 20 perc. Gyorsan visszaalakul stabil oxigénné az instabil állapotú molekula, ezért nem szennyezi a környezetet, környezet kímélő.
Ezek a kis teljesítményű, sokszor kínai hamisitványok nem alkalmasak fertőtlenítésre, legalábbis egészségkárosodás nélkül. Ahhoz hogy megfelelő ózonszintet érjünk el folyamatosan működniük kell, ez nagyon veszélyes. soha ne vásároljon kicsi ózonos légtisztitót! Az ózon nagyon gyorsan bomlik, a kis teljesítményű ózongenerátorok így nem tudnak megfelelő ózonkoncentrációt elérni, még akkor sem, ha jóval hosszabb ideig üzemeltetik őket, hiszen hiába termeli a gép az ózont, ha az közben majdnem ugyanolyan gyorsan bomlik. Attól, mert egy kicsit érezni az ózon szagát, még nem fog elpusztulni semmi, esetleg néhány baktérium egy kicsit rosszul érzi magát. és esetleg Ön is!
Igen. Az ózonnal történő fertőtlenítés egyik fő előnye a vegyszeres takarítással szemben, hogy az ózon az eljárás során a kezelt helyiség minden apró szegletébe elér, azokra a helyekre is ami takarító eszközzel nem érhető el. Az ózonos eljárás nem helyettesíti a porszívózást , kiegészítő fertőtlenítő eljárásként használandó. A kezelés során az ágyneműben, takaróban, szőnyegben és egyéb textíliában megbúvó poratkák, allergének is elpusztulnak. A levegő tiszta, friss és allergén mentes lesz.
Az ózon az egyik legerősebb oxidáló és fertőtlenítő anyag, ami a vízben lévő mikroorganizmusoktól függően 600-3000-szer hatékonyabb fertőtlenítő hatású, mint a klór. Ha kapcsolatba kerül bármiféle mikroorganizmussal, mint például baktériumokkal, vírusokkal, penésszel, gombával, szagot okozó elemekkel, vagy oldott oxidálható ásványi anyagokkal, akkor egyszerűen megsemmisíti azt, vagy csapadék formájában oxidálja és ezáltal kiszűrhetővé teszi, amit a telítődött szűrőanyagról időszakos visszamosatással lehet eltávolítani. Az oxidálási folyamat az ózonnal olyan eredményes, hogy a mikroorganizmusok nem tudnak immunitást felépíteni, nem úgy, mint ahogy a hagyományos vegyszerekkel előfordulhat.
Igen. Mivel az ózon egy instabil molekula, gyorsan oxigénné és egy egyatomos oxigén molekulává válik, A felszabadult oxigénatom amint találkozik egy mikroorganizmussal, szagmolekulával reakcióba lép vele és megköti azt, így megszűnik a kellemetlen szag a kezelt helyiségben.

Social LikeBox & Feed plugin Powered By Weblizar

 

Kérjen ajánlatot!

Írja meg, mikor, hol, mit, mekkora területen kellene fertőtleníteni.

Szinte azonnal válaszolunk.

 

Vigyázzon, hogy helyes email címet ad meg. A leggyakrabban használt email címét adja meg.
Kérjük adja meg melyik városban, illetve kerületben szeretne munkát megrendelni.